Taxa de mentenanta pentru domeniile .ro

ROTLD a anuntat pe site-ul propriu ca incepand cu data de 1 iulie 2017 va realiza schimbari la politica sa de inregistrare a domeniilor .ro. Astfel, incepand cu data de 1 iulie 2017 ROTLD va introduce inregistrarea domeniilor .ro pe un interval de 5 ani, urmand ca dupa aceasta perioada, detinatorul sa achite o taxa anuala de mentenanta. Aceasta modificare va alinia Romania la restul tarilor care au deja taxe de mentenanta la domeniile pe care le inregistreaza.

Detinatorii care au cumparat domenii .ro inainte de 01.07.2012 vor achita taxa de mentenanta in perioda 01.07.2017-01.10.2017. Toate domeniile .ro cumparate in intervalul 01.07.2012 – 01.07.2017 vor plati taxa de mentenanta la implinirea celor 5 ani.

TLH.ro, in calitate de partener autorizat ROTLD, va implementa aceste modificari si pe site-ul propriu atunci cand se vor stabili preturile de referinta la inregistrare si mentenanta anuala. De asemenea, va recomandam sa actualizati datele de cont client, in special adresa de mail, pentru a evita problemele de comunicare.

Adaugare domeniu .ro cu diacritice in CPanel

In data de 2 iunie 2015 ICI-ROTLD a implementat in cadrul programului sau de achizitie a domeniilor .ro, posibilitatea de a folosi diacritice in denumire precum ăâîșț. Incepand cu data de 4 iunie 2014 Top Level Hosting va ofera posibilitatea achizitiei unui domeniu .ro cu diacritice din cadrul site-ului nostru

Datorita diacriticelor folosite in denumire adaugarea unui domeniu .ro ca si Addon in CPanel se poate face numai in urma unei conversii catre Punycode. Conversia in sine elimina diacriticele din domeniu, astfel incat sa fie adaugat fara probleme.

Pentru a veni in ajutorul clientilor nostrii am creat un tutorial care sa ajute la adaugarea domeniilor in CPanel:
– trebuie sa va asigurati ca domeniul are nameserverele TLH setate, ns1.tlh.ro si ns2.tlh.ro
pasul 1: se converteste domeniul .ro cu diacritice in Punycode folosind ->ACEST SCRIPT
pasul 2: se merge in CPanel – Addon Domains si se completeaza astfel
– la New Domain Name: se completeaza cu numele domeniului convertit in Punycode
– la Subdomain or FTP Username: se alege un utilizator al carui nume nu trebuie sa contina diacritice
– la Document Root, Password si Password (Again) se completeaza dupa bunul plac.
pasul 3: se apasa pe butonul Add Domain

WordPress 4.2.1

wordpress-iconIn versiunile de WordPress 4.2, 4.1.2, 4.1.1 si 3.9.3 a fost descoperita o vulnerabilitate care permite injectarea de cod malitios prin intermediul comentariilor, acesta fiind activat atunci cand este moderat. Daca un administrator realizeaza acest lucru, atunci codul malitios injectat permite unui atacator sa adauge conturi noi sau sa modifice parola administratorului.

Cea mai buna practica de securitate este actualizarea periodica a platformei, precum si a temelor sau pluginurilor folosite. Actualizarea platformei WordPress este realizata automat, acest lucru fiind implementat de la versiunea 4.0. Din pacate exista utilizatori care folosesc versiuni mai vechi, fiind constransi cel mai probabil de anumite teme sau pluginuri, iar in acest caz trecerea la versiunea cea mai noua de WordPress implica o verificare si respectiv imbunatatire a componentelor vechi sau chiar inlocuirea daca suport si actualizari nu mai exista din partea dezvoltatorilor.

Trecerea la WordPress 4.2.1 ajuta la rezolvarea situatiei descrisa la inceputul articolului. Ca si sugestie din partea echipei noastre este sa verificati comentariile pe care le moderati inainte de a le publica. Este mai important sa aveti 5 comentarii legitime decat 50 facute de catre roboti.

Instalare certificat SSL

Folosirea unui certificat SSL a devenit esentiala pentru asigurarea unui grad ridicat de criptare a datelor care sunt transferate intre un browser si un server de gazduieste o pagina web. Drept urmare am decis sa venim in ajutorul celor care opteaza pentru un certificat SSL cu un mic tutorial. In cadrul acestui articol se presupune ca a fost achizitionat un certificat SSL recunoscut de o autoritate emitenta.

Primul Pas este logarea in cadrul contului de CPanel si navigarea catre Sectiunea Security, mai precis la SSL/TLS Manager.
poza1

La pasul al doilea se face clic pe Certificate Signing Requests (CSR):
poza2
Completarea campurilor se realizeaza pe baza datelor dorite de detinator si se apasa pe butonul Generate.

Pasul al treilea implica generarea unei chei de la Private Keys (KEY):
poza3
Se completeaza in zona Generate a New Private Key, la Description si apoi se apasa pe butonul Generate.
poza4

Ultimul pas al acestui tutorial implica configurarea certificatului, din Install and Manage SSL for your site (HTTPS):
poza5

In acest moment se presupune ca certificatul SSL a fost deja emis de o autoritate fiind necesara doar de configurarea acestuia, lucru care este realizat in sectiunea Install an SSL Website, dupa cum urmeaza:
poza6
– la Domain se alege domeniul pentru care se configureaza certificatul
– la Certificate: (CRT) se completeaza cu certificatul receptionat de la autoritate ( este transmis prin mail impreuna cu un set de instructiuni)
– la Private Key: (KEY) se completeaza cu cheia generata anterior la Private Keys (KEY)
Dupa completarea campurilor aferente se apasa pe butonul Install Certificate.

Orice certificat SSL se achita pe minim 1 an. Pentru informatii referitoare la certificatele SSL puteti sa ne transmiteti un mail la suport@tlh.ro sau puteti accesa chatul de pe pagina principala.

Wordfence – protectie pentru platforma WordPress

wordfence
Platforma WordPress este la ora actuala destul de populara printre cei pasionati de a detine un blog. Fie ca este vorba de un mic proiect sau de o comunitate, WordPress permite o multitudine de modificari structurale si vizuale.

Aceiasi popularitate atrage atentia si celor interesati sa exploateze diferite vulnerabilitati pentru a injecta cod malitios. Pe langa verificarea periodica dupa actualizari este recomandat sa aveti in vedere si folosirea pluginului numit Wordfence. Pluginul este asemenea unui antivirus care verifica si indica fisierele ce au o potentiala problema de securitate.

Pluginul Wordfence poate fi instalat direct din cadrul platformei WordPress, sectiunea Plugins, Add new, de la Searh Plugins. O data ce ati apasat pe Install, acest plugin va fi instalat si va aparea in meniul de administrare al platformei. Va recomandam sa setati o adresa de mail pentru a primi notificari de securitate ce au legatura cu site-ul.

Paste fericit !

Cu ocazia sfintelor sarbatori de Pasti, echipa TLH.RO va ureaza multa bucurie alaturi de cei dragi, ganduri bune si petrecere frumoasa !

tlh-felicitare-pasti-2014

Sarbatori Fericite !

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, echipa Top Level Hosting doreste sa ureze colaboratorilor si clientilor un Craciun Fericit alaturi de cei dragi, multa sanatate si inspiratie in realizarea proiectelor din noul an, precum si traditionalul La Multi Ani !

2014

Atentie la Bitdefender

Atunci cand vine vorba de securitatea datelor, TLH va recomanda sa aveti in vedere folosirea unui program antivirus cu licenta pentru a beneficia de actualizarile de securitate puse de la dispozitie de compania care a creat respectivul program. Uneori se mai intampla ca aceste programe sa aiba anumite defecte de functionare ce pot crea neplaceri in momente nepotrivite.

Un astfel de caz a fost raportat de catre clientii TLH care folosesc programul Bitdefender. In momentul in care incearca sa acceseze contul de Cpanel le apar una din urmatoarele erori:
– Google Chrome „Error code: ERR_CONTENT_DECODING_FAILED”
– Mozilla Firefox „”Content Encoding Error. The page you are trying to view cannot be shown because it uses an invalid or unsupported form of compression.”

Bitdefender a lansat de curand un set de actualizari, pentru versiunea in limba engleza a programului, in care se specifica ca problema de logare in WHM/Cpanel a fost rezolvata. Astfel, va sugeram sa efectuati actualizarea catre versiunea 17.18 localizata pe limba engleza sau alternativ aveti in vedere schimbarea programului antivirus Bitdefender daca se intampla ca setul de actualizari sa nu rezolve problema.

Promotii la pachetele Reseller

Top Level Hosting ofera potentialilor clienti o gama larga de servicii precum pachete de gazduire, pachete de tip Reseller, servere VPS si servere dedicate. De curand am ajustat oferta pentru pachetele de gazduire si pentru serviciile de VPS. Astazi dorim sa aducem in centrul atentiei o noua schimbare benefica pentru acele persoane interesate de achizitionarea unui pachet de tip Reseller.

Pachetele Reseller din oferta noastra includ trafic lunar, domenii gazduite, conturi de email, subdomenii si baze de date mysql necontorizat, la care se mai adauga protectia antispam si cea antivirus. Pentru a veni in sprijinul celor interesati sa isi dezvolte o proprie afacere in webhosting, TLH.RO a lansat si 2 ofere promotionale la achizitia unui pachet de tip Reseller:
– pentru perioada de facturare pe 3 ani, clientul achita 2 ani si primeste 1 an de gazduire gratis
– pentru perioada de facturare pe 2 ani, clientul achita 1 an si 6 luni si primeste 6 luni de gazduire gratis.

Toate pachetele Reseller beneficiaza de un IP dedicat inclus, iar transferul de pe un alt pachet reseller pe serverele TLH este gratuit.

Servicii VPS de top

Top Level Hosting este dedicat asigurarii succesului tutoror clientilor care apeleaza la serviciile noastre, drept urmare am schimbat specificatiile serviciilor VPS oferite. Pentru a fi siguri ca alegerea efectuata va fi cea corecta am clasificat fiecare tip de VPS din ofera pe nivele, pornind de la VPS Level 1 si ajungand pana la VPS Level 5.

Fiecare tip de VPS ofera memorie RAM, putere de calcul, spatiu pe disc si uplink de 100 mbps in perfect echilibru cu costul aferent, dar cu un control mai mare fata de pachetele de gazduire prin existenta userului de tip root si accesul SSH.

Costurile sunt un alt criteriu de care am tinut cont atunci cand am construit noua oferta de VPS-uri, astfel ca acestea incep de la pretul de 9,99 euro/luna pentru 1 Gb de RAM, 2 nuclee de procesor plus 50 Gb de spatiu si ajung pana la 79,99 euro/luna pentru un VPS cu 8 Gb de RAM, 8 nuclee de procesor plus 150 Gb de spatiu. Indiferent de serviciul de VPS ales traficul aferent acestora este necontorizat.

VPS-urile marca TLH sunt oferite si in cadrul unor oferte promotionale. Pentru o perioada de facturare pe 12 luni, clientul nostru achita 10 luni si primeste 2 luni gratuit iar pentru o perioada de facturare pe 6 luni, se platesc doar 5 luni iar o luna de serviciu este oferita gratuit.

Promotii TLH.RO

Echipa TLH.RO intelege cat de important este echilibrul dintre calitatea serviciilor de gazduire si pretul aferent acestora, de aceea am conceput un set de oferte promotionale pentru gazduire web si VPS-uri, care sunt caracterizate prin luni de gratuitate si discount la plata facturii.

Pentru pachetele de gazduire oferta promotionala este caracterizata astfel:
– la o perioada de facturare pe 3 ani, clientul plateste 2 ani si primeste 1 an de gazduire gratis
– la o perioada de facturare pe 2 ani, clientul plateste 1 an si 6 luni si primeste 6 luni de gazduire gratis.

Clientii interesati de achizitionarea unui VPS pot opta de asemenea pentru una dintre ofertele noastre promotionale:
– pentru un VPS achizitionat pe o perioada de 12 luni, TLH.RO ofera 2 luni gratis de serviciu
– pentru un VPS achizitionat pe o perioada de 6 luni, TLH.RO ofera 1 luna gratis de serviciu

Aceste oferte promotionale sunt disponibile atat clientilor actuali cat si clientilor noi, urmarind astfel sa va ajutam in dezvoltarea unei prezente online de sucess pe plan local sau international.

Perioada de viata a unui domeniu international

Dupa cum bine stiti, RoTLD va permite sa achizitionati un domeniu .RO pe o perioada nedeterminata, pe care sa il puteti folosi impreuna cu un pachet de gazduire pentru a va face cunoscuta prezenta pe Internet, indiferent ca este vorba de un site personal sau o afacere. Nu acelasi lucru se poate spune despre domeniile internationale .COM, .NET sau .ORG care se pot inchiria pe o perioada maxima de 10 ani.

Prin intermediul acestui articol dorim sa conturam ciclul de viata al unui domeniu international de la cumparare, pana cand acesta devine disponibil din nou pentru inregistrare. Vom presupune ca domeniul tlh.com a fost achizitionat pentru o perioada maxima de 10 ani iar apoi detinatorul domeniului, din diferite cauze, a ales sa nu mai reinnoiasca acest domeniu.

Perioada de viata a unui domeniu international este urmatoarea:
1. domeniul tlh.com a fost achizitionat de detinator pentru 10 ani si este activ in urma propagarii in DNS
2. dupa 60 de zile de la inregitrare, domeniul tlh.com poate fi transferat catre un alt detinator daca se doreste acest lucru
3. perioada de 10 ani de inchiriere se incheie, domeniul este considerat ca fiind expirat
4. dupa cei 10 ani de la inregistrare, un domeniu expirat intra in perioada de gratie cu o durata maxima de 45 de zile, timp in care detinatorul poate reinnoi domeniul fara alte taxe
5. dupa expirarea celor 45 de zile domeniul tlh.com intra in perioada numita Redemption, perioada de 30 de zile in care domeniul poate fi reinnoit contra unei taxe de activare
6. o data cu expirarea perioadei Redemption de 30 de zile, domeniul urmeaza a fi sters in 5 zile, devenind ulterior disponibil spre inregistrare

domain-cycle

Instalare BLOG WordPress din Cpanel

Instalarea unui blog WordPress se face foarte simplu, in cativa pasi, direct din Cpanel. Pentru a instala cu succes un WP pe un cont de gazduire web urmati pasii de mai jos :

Pasul 1. Logati-va in contul dvs. de Cpanel si accesati Software/Services – Softaculous ;

tutorial-1

Pasul 2. Click pe WORDPRESS ca in imaginea de mai jos ;

tutorial-2

Pasul 3. Completati campurile necesare conform indicatiilor de mail jos

– Setati userul pentru administrare (in cele mai multe cazuri „admin”) ;
– Alegeti o parola pentru userul „admin” ;
– Introduceti adresa dvs. de e-mail ;
– Specificati calea unde va fi instalat BLOG-ul. Daca il doriti instalat in radacina site-ului nu treceti nimic la „root blog” iar blogul va fi instalat direct in /public_html/;
– Selectati pluginul Limit Login Attempts prin bifarea casutei corespunzatoare, instalarea lui ofera protectie impotriva logarilor esuate venite din partea botilor de spam
– Table Prefix si MySQL DB le lasati neschimbate.
– La final, click pe „INSTALL”

tutorial-3