5 Diferente intre gazduirea shared si VPS

Chiar și cele mai bune intenții pot duce la rezultate mai puțin decât ideale. Când nu aveți imaginea completă, se poate întâmpla neașteptatul și de obicei nu este bine.
Cunoașterea opțiunilor dvs. de gazduire web vă va ajuta să evitați rezultatele nedorite atunci când vine vorba de configurarea site-ului dvs. web. Indiferent dacă vă reproiectați site-ul sau îl postați pentru prima dată, veți dori să găsiți planul de găzduire cu cel mai mare potențial pentru site-ul dvs. pentru a vă asigura că aveți succes.

Una dintre deciziile pe care trebuie să le luați este să alegeți între găzduirea shared și găzduirea serverului virtual privat (VPS).

Niciunul dintre ei nu este în mod inerent mai bun decât celălalt – totul depinde de cerințele unice ale site-ului dvs. web. Este posibil să aveți nevoie de securitate foarte strânsă, viteză extrem de rapidă, un preț scăzut sau resurse scalabile, printre alte considerente.

Deși atât găzduirea shared, cât și cea VPS pot face ca site-ul dvs. web să fie un succes, diferențele dintre cele două sunt suficient de semnificative pentru a necesita explicații.

Înainte de a intra în ceea ce oferă acestor două abordări este necesar, să clarificăm caracteristicile esențiale pentru fiecare.

Noțiuni de bază despre găzduirea shared și VPS

Cu găzduirea shared, site-ul dvs. partajează un server cu multe alte site-uri. Este ca un bloc de apartamente: primești o unitate într-o structură mai mare. Această opțiune tinde să fie cea mai ieftină, deoarece furnizorii pot deservi mulți clienți dintr-o singură mașină. Serverele shared oferă clienților mai puțină lățime de bandă, flexibilitate de gestionare și performanță, dar gazdele se ocupă de toate configurațiile tehnice, întreținerea și securitatea.

Un pas în plus de la serverele shared este gazduirea VPS, care oferă mai mult spațiu pentru creștere și mai puține restricții. Această versiune a proprietăților imobiliare online seamănă mai degrabă cu o întreagă clădire dintr-un complex, mai mult spațiu unde puteți găzdui site-ul web sau aplicația pe un server virtual alocat numai dvs.

Veți partaja în continuare serverul fizic cu alte câteva persoane, dar resursele sunt partiționate și dedicate fiecărui utilizator. Întrucât nu trebuie să concurați pentru puterea de calcul, există mai puține îngrijorări cu privire la alte site-uri web care consumă prea multă lățime de bandă sau stocare și încetinesc site-ul. Aceste planuri sunt de obicei mai costisitoare decât găzduirea shared, dar totuși destul de rezonabile.

Diferența nr. 1: Performanță

Indiferent cât de estetic sau util este site-ul dvs. web, capacitatea de a-l accesa rapid contează. Utilizatorii web se așteaptă ca site-urile să se încarce în decurs de două secunde, potrivit unui studiu, iar vizitatorii pot abandona un site dacă durează mai mult de trei secunde – nu pierde mult timp.

Alegerea pachetului potrivit de găzduire este o decizie serioasă de afaceri atunci când considerați că doar milisecundele pot determina dacă oamenii vor face afaceri cu dvs. Un plan de găzduire VPS va fi aproape întotdeauna mai rapid decât un plan de găzduire shared pur și simplu pentru că utilizatorii dvs. nu trebuie să facă coadă cu vizitatorii altor site-uri pentru a le accesa.

Pentru a ilustra diferența, imaginați-vă un carnaval cu diferiți furnizori de alimente; dacă toată lumea ar trebui să stea în aceeași linie pentru a ajunge la fiecare furnizor diferit, linia ar dura mult mai mult decât dacă fiecare stand de mâncare ar avea propria linie.

Găzduirea VPS oferă mai multe resurse de calcul și putere de procesare, ceea ce va spori viteza majorității site-urilor și, astfel, va face consumatorii mai predispuși să convertească. Dacă site-ul dvs. este relativ mic, un plan de găzduire shared probabil va merge perfect. Cu toate acestea, dacă site-ul dvs. este mai mare sau se bazează pe creșterea veniturilor și a afacerilor, veți observa probabil diferența.

Diferența nr. 2: Preț

În general, vă puteți aștepta să plătiți mai mult pentru găzduirea VPS decât pentru găzduirea shared, pur și simplu pentru că costul găzduirii partajate este împărțit între mulți utilizatori ai serverului partajat. Găzduirea VPS oferă mai multe resurse și tinde să fie mai fiabilă, așa că deseori costă mai mult.

În mod ideal, veți găsi locul ideal între ceea ce sunteți dispus să plătiți și ce caracteristici trebuie să aveți absolut. Din punct de vedere al prețurilor, găzduirea shared va fi de obicei cea mai economică opțiune.

Planurile de găzduire VPS vin cu mai multe funcții premium, cum ar fi performanțe sporite și personalizări pentru afaceri online. Aflați punctul dvs. de preț ideal și caracteristicile de care aveți nevoie pentru a determina serviciul pe care îl necesită site-ul dvs. Web.

Diferența nr. 3: Personalizări

Uneori, poate doriți să aveți mai mult control asupra software-ului pe care îl puteți instala pentru a optimiza performanța site-ului web. Cu un server privat virtual (VPS), în general aveți mai puține restricții cu privire la ceea ce puteți și nu puteți face în ceea ce privește personalizarea și instalarea aplicațiilor pe server. Nu veți avea aceeași autorizare pe un server shared.

Amintiți-vă, cu o mare putere vine o mare responsabilitate. Deși potențialul pentru configurarea software-ului este nelimitat, nu doriți să exagerați și să distrugeți sau să ștergeți în mod accidental fișiere sau programe. Efectuați doar modificările necesare site-ului dvs.

Diferența nr. 4: Scalabilitate

Scalabilitatea este capacitatea unui cont de găzduire de a face față creșterii site-ului dvs. web. Aceasta este adesea caracteristica cea mai importantă atunci când se decide între găzduirea shared sau VPS.

Dacă aveți în medie 10.000 de vizitatori pe lună, o gazdă shared va putea susține acel nivel de utilizare. Cu toate acestea, pe măsură ce vă extindeți și dezvoltați site-ul, este posibil ca un plan de găzduire shared să nu poată ține pasul. Deși serverele partajate sunt limitate în capacitatea lor de a suporta o sarcină de lucru crescută, planurile de găzduire VPS au un potențial relativ nelimitat în acest domeniu.

Resursele pot fi adesea ajustate pentru a se adapta diferitelor tendințe de trafic – de exemplu, magazinele de comerț electronic vor avea probabil mai multă lățime de bandă pentru a face față cumpărătorilor de Black Friday. Dacă vă așteptați să adăugați mult mai mult conținut și trafic, un plan de găzduire VPS este de obicei o investiție bună.

Unii proprietari de site-uri web optează pentru inițierea unui plan de găzduire shared la prețuri accesibile pentru a testa inițial o idee și apoi vor trece la un plan VPS mai târziu. Cu toate acestea, dacă anticipați o creștere rapidă, vă recomandăm să începeți cu un VPS. Când cererea utilizatorilor începe să depășească resursele serverului, nu există altă opțiune decât să vă actualizați planul.

Diferența nr. 5: Fiabilitate și stabilitate

Când vorbim despre disponibilitatea unei găzduiri web, examinăm cât de des vă puteți aștepta ca site-ul dvs. web să funcționeze corect și cât de des poate să nu se încarce din cauza problemelor de server sau de rețea.

Acest lucru se corelează direct cu timpul de funcționare al unui server sau cu cât de des este pornit serverul. Timpul de funcționare este listat ca procent și, în general, orice 99% sau mai mult este considerat excelent.

Timpul de funcționare este important pentru orice site web, deoarece determină dacă prezența dvs. online va fi disponibilă și deschisă vizitatorilor ori de câte ori apar – în special crucială pentru portofoliile profesionale, site-urile de afaceri și magazinele online.

Pot apărea probleme cu serverele atât în ​​planurile de găzduire shared, cât și pe VPS. O mare parte din aceasta depinde de calitatea hardware-ului și software-ului serverului, precum și de expertiza, asistența și practicile de gestionare ale furnizorului. Cu toate acestea, vă puteți aștepta, în general, la mai puține probleme cu un plan VPS, deoarece există mai puțini clienți pe fiecare server. Fiecare partiție poate fi configurată și personalizată la cele mai eficiente setări pentru cerințele unui anumit site web sau aplicație, iar atenția suplimentară înseamnă că fiecare VPS este de obicei mai sigur și mai stabil.

Într-un mediu de găzduire shared există multe site-uri web care ar putea suprasolicita serverul. Un VPS se află într-un mediu de găzduire independent și, prin urmare, nu vă faceți griji dacă alte conturi pot afecta accesul la site-ul dvs.

Pentru toate cerințele dumneavoastră și ale site-ului dvs. există o soluție. La TLH vă stăm la dispoziție cu planuri de găzduire pentru fiecare nevoie în parte. Oferim servicii profesionale de gazduire web și servere virtuale pe noduri hardware puternice, echipate cu disk-uri SSD, pentru a vă pune la dispozitie cele mai bune servere VPS.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *