5 greșeli de începător care îți vor afecta site-ul web

Crearea unui website poate deveni extrem de palpitantă pentru tine – te grăbești, ca să fii sigur că totul este gata pentru marea lansare a site-ului tău, însă scapi din vedere anumite chestiuni extrem de importante și vitale pentru orice site web.  

Ai început să-ți creezi un site web, însă încă nu ți-ai cumpărat un domeniu? Hai pe TLH să vezi dacă domeniul pe care ți-l dorești este disponibil și cumpără-l chiar astăzi!

Greșelile de începător în cadrul unui site web sunt normale și apar tot timpul, mai ales la primul site web pe care-l deții. Chiar și web developers fac anumite greșeli de începători, din grabă și rutină. Astfel, acest articol te va ajuta atât dacă-ți faci singur site-ul web, cât și dacă ai colaborat cu cineva pentru crearea acestuia. 

Nu alegi un design de site responsive

Probabil ai mai întălnit termenul de site responsive pe diferite blog-uri de specialitate și știi deja la ce face referire, însă pentru cine abia a văzut termenul prima dată, să vedem ce înseamnă.

Un site responsive este un website ce își adaptează design-ul în funcție de rezoluția pe care este accesat. Acestea fiind spuse, indiferent dacă vizitezi website-ul pe desktop, tabletă sau telefon, un site responsive se prezintă ideal pentru orice utilizator. Pozele se încarcă la rezoluție maximă, elementele de navigare sunt clare, toate butoanele sunt accesibile.

Dacă nu alegi un design de site responsive, imaginează-ți că cel puțin jumătate din utilizatorii tăi vor părăsi site-ul și nu îl vor mai vizita cu siguranță. De ce? Pentru că peste 50% din traficul online vine de pe dispozitive mobile. De asemenea, și Google s-ar putea să te ”pedepsească” dacă site-ul tău web nu este responsiv!

Paginile tale principale au prea mult conținut

Știm că site-ul tău are multe de oferit și informația pe care o oferi chiar e importantă, însă trebuie să te gândești dacă tot calupul de informație merită citit de către utilizator. 

Majoritatea utilizatorilor petrec cam 6 secunde citind conținut, după care schimbă paginile. Totuși, dacă te folosești de design în mod corect, există șansa foarte mare ca cele 6 secunde să fie suficiente ca să-ți convingi utilizatorul să petreacă mai mult timp pe website-ul tău! 

Nu te gândești la modul în care arată o pagină în partea de sus a browser-ului

Dacă ai un browser deschis cu 15 tab-uri, cum hotărăști care dintre tab-uri merită să mai fie vizitat sau care merită închis? Citești titlul paginii și observi favicon-ul de sus cumva? Ei bine, ești ca majoritatea dintre noi în cazul acesta!

Favicon-ul (iconița reprezentativă a site-ului) este, în general, logo-ul site-ului tău. Acesta are o dimensiune mică, însă este foarte important pentru site-ul tău web, deoarece afectează atât branding-ul (afacerea ta e mai vizuală, chiar și la scară mică) cât și uzabilitatea (utilizatorii tăi știu constant cum să se întoarcă pe pagina ta, din cele 15 pagini deschise).

Decizi deodată să fii prea creativ pe site-ul tău web

Creativitatea în web design este foarte importantă, însă există câteva momente când prea multă creativitate s-ar putea să ruineze totul. Cel mai problematic caz este atunci când vrei să fii creativ cu meniul tău de navigare.

Utilizatorii tăi sunt obișnuiți cu un meniu de navigare simplu și clar. Butoanele de acasă, shop, about us, contact trebuie să fie aceleași, pentru a te asigura că utilizatorii tăi știu cum să ajungă din punctul A în punctul B pe site-ul tău web!

Nu folosești un template pentru design-ul site-ului tău

În ultimul rând, o altă greșeală de începător clasică este gândul că trebuie să faci totul de la 0 și că nu vrei să alegi un template. Chiar și atunci când ai deja experiență în design, un template va reprezenta tot timpul un schelet de bază pentru site-ul tău, ca să ai un punct de plecare!

Dacă creezi un site în WordPress, te asigur că o să găsești destule template-uri pentru design-ul site-ului tău!

Stai departe de aceste 5 greșeli de începător, pentru a te asigura că site-ul tău merge perfect din primele sale zile de existență! 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *