5 pagini obligatorii pentru un site web

pagini obligatorii website

Momentele în care un site web prind viață sunt greoaie. În general, începuturile sunt mai dificile, deoarece ești pus în fața unor decizii creative de care depinde viitorul website-ului tău, iar acest lucru te sperie. Din acest motiv ne-am gândit să-ți sugerăm o listă cu 5 pagini obligatorii pentru orice site web la început de drum!

TLH e partenerul tău de încredere la început de drum! Dacă doar acum ai început să-ți dorești un site web, te ajutăm noi cu domeniu și găzduire! Intră aici și vezi oferta noastră!

Folosind această listă o să economisești timpul pe care l-ai fi petrecut, gândindu-te ce pagini trebuie populate cu conținut în primul stagiu, acela de creare a site-ului web. De asemenea, sperăm că și sfaturile despre modul în care trebuie să arate aceste pagini te vor ajuta în demersurile tale!

Homepage

Pagina de acasă este, probabil, cea mai importantă pentru website-ul tău. În majoritatea cazurilor, oamenii care aterizează pe site-ul tău web vor vedea, în primă fază, pagina de acasă.

Există și cazuri în care, din considerente de marketing, este bine să ai un ”landing page” diferit față de cel de acasă. În general, însă, oamenii vor ajunge, inevitabil, pe pagina ta de acasă. 

Aici este locul unde trebuie să-ți convingi clientul că merită să petreacă timp pe website-ul tău. Asigură-te că ai o pagină care se potrivește cu brandul tău, atât din perspectiva design-ului, cât și a vocii.

Nu uita, în cazul paginii de ”Acasă”, să adaugi un banner de tip hero. Dacă nu știi ce este acela, uite aici un exemplu care ne place mult!

Pagina ”Despre Noi”

Când intri în contact cu un nou concept, fie o afacere, o organizație sau o persoană, ai vrea să știi mai multe – de cât timp e în domeniul acesta, ce a făcut până acum, care sunt valorile și percepțiile despre chestiunile de interes general ale domeniului?

O pagină de tip ”Despre noi” va fi planșa poveștii tale. Indiferent de tipul de organizație, o astfel de pagină le va arăta viitorilor tăi clienți motivele pentru care ai început să activezi în acest domeniu, care sunt valorile tale și, în esență, te va lega emoțional de clienții tăi!

Produsele sau serviciile tale

Ai un magazin online? Poate că ești un freelancer și ai vrea să adaugi anumite servicii, ce vor putea fi comandate, direct în site-ul tău! Indiferent de caz, ai nevoie de o pagină de produse sau servicii.

Această pagină aduce, la rândul ei, un alt tip de pagină – colecția sau catalogul. Cu ajutorul acestora, poți ajusta, în funcție de categorii și filtre, modul în care clienții tăi vor vedea produsele și serviciile tale!

Să nu uiți – atunci când faci o pagină de produs, aceasta trebuie să fie stilizată – nu ajunge doar să urci câteva poze și să speri că va avea succes. Asigură-te că descrierile pentru produse sunt realizate corect și că tot design-ul paginii vine în întămpinarea propriului site.

Blog-ul site-ului tău

Scopul unui blog este prezentarea brandului tău ca expert într-un domeniu. Cu ajutorul unor articole de blog poți realiza conținut captivant, pe care potențialii tăi clienți să-l citească, dorind să afle mai multe sau să-și rezolve o problemă!

Înainte de a face un blog, asigură-te că ai ce oferi în plus pe nișa ta – creează articole cu conținut calitativ, nu scrie doar de dragul de a avea o pagină în plus pe website.

Pagina de contact

Toate website-urile au nevoie de o pagină de contact. Altfel, cum vei putea fi contactat de clienții tăi? Dacă aceștia au o întrebare despre anumite servicii sau produse ori au întămpinat anumite probleme, e de datoria ta să fii la un singur click distanță pentru aceștia!

Pagina de contact ia, în general, forma unui formular, însă aceasta poate să fie reprezentată și de datele tale de contact, însoțite de o locație a magazinului tău (dacă există). 

O alternativă a paginii de contact este și chat-ul rapid inclus în site-ul tău. Această opțiune, deși foarte folositoare, ar trebui oricând dublată de o pagină de contact, deoarece este un mod mai folosit de contact, iar utilizatorii sunt, în general, obișnuiți cu acest tip de contact.

Tu ce pagini web consideri că sunt obligatorii pentru orice site web? Lasă-ne un comentariu cu părerea ta!

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *