7 factori ce influențează experiența utilizatorilor pe un website

Experiența unui utilizator este crucială pentru website-ul tău. Dacă un utilizator nu este mulțumit de prima sa experiență, din diferite motive, acesta nu va reveni pe website-ul tău. Termenii de specialitate se referă, în general, la experiența utilizatorului (UX) și la interfața utilizatorului (UI) în comun.

Totuși, experiența utilizatorului este determinată de mai mulți factori, nu doar de interfața site-ului tău. În articolul de astăzi vom disucuta despre 7 factori ce influențează UX-ul website-ului tău, pentru a ne asigura că ești informat și faci deciziile corecte în ceea ce privește propriul website!

Hosting

Utilizatorul tău trebuie să aibă o experiență rapidă și lină pe propriul site web. Găzduirea sau hosting-ul web determină, în mare parte, modul în care site-ul va funcționa. Ai nevoie de o găzduire rapidă și de un suport pentru clienți rapid, pentru a te asigura că website-ul tău funcționează la capacitate maximă tot timpul!

Pe site-ul TLH beneficiezi de oferte pentru diferite servicii de hosting, în funcție de nevoile tale! Intră astăzi și vezi ce pachet ți se potrivește!

Domeniul site-ului tău

Atunci când utilizatorul vrea să te găsească, are nevoie de o adresă. Acea adresă este chiar domeniul site-ului tău! Dacă domeniul tău nu seamănă deloc cu numele brandului, atunci utilizatorul va avea o experiență complicată în găsirea site-ului tău web! 

Rezervă-ți domeniul astăzi cu ajutorul TLH pentru a te asigura că brandul tău primește expunerea pe care o merită!

Design-ul website-ului

Design-ul nu ține doar de frumusețea site-ului tău! Modul în care arată acesta poate aduce utilizatori noi și conversii pentru propria afacere! Un design corect, de asemenea, optimizează viteza site-ului!

Design-ul trebuie să fie și intuitiv – prin anumite elemente (butoane, culori), pentru a direcționa utilizatorul către o experiență cât mai plăcută.

Accesibilitatea website-ului 

Accesibilitatea website-ului face referire la cât de ușor este să ajungi dintr-un punct A într-un punct B pe site-ul tău. De asemenea, acest concept mai relatează și experiența pe care un utilizator cu deficiențe de vedere sau auz o are pe website-ul tău! 

Dacă un website este accesibil, atunci experiența oricărui utilizator va fi una mult mai plăcută!

Audiența afacerii tale

Dacă până acum am discutat despre utilizatorii tăi, acest punct face referire la tine, persoana ce determină modul în care va arăta experiența utilizatorilor!

Înainte de a începe să construiești experiența totală a website-ului tău, gândește-te în primul rând la audiența afacerii tale. Cine sunt utilizatorii tăi și ce vor aceștia de la un website? În funcție de răspunsurile la această întrebare vei putea să decizi cum ar trebui construit propriul site sau ce schimbări trebuie să aduci site-ului tău.

Brand-ul

Un alt factor ce influențează UX-ul site-ului tău este propriul brand. În funcție de brand-ul tău poți lua anumite decizii pentru propriul website – culoarea site-ului, butoanele ce pot fi incluse în site, cum vor arăta anumite bannere sau alte elemente importante de branding!

Cercetarea și măsurarea rezultatelor

Ultimul factor despre care vom discuta azi este cercetarea și măsurarea rezultatelor site-ului tău. Fără o viziune clară asupra rezultatelor tale, toate eforturile de UX și marketing sunt făcute cu ochi închiși.

Asigură-te că te folosești de instrumente precum Google Analytics sau Facebook Insights, pentru a primi rezultatele corecte de trafic și engagement pentru site-ul și conturile tale de social media! 

Tu ce alți factori consideri că influențează experiența utilizatorului? Lasă-ne un comentariu cu părerea ta!

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *