7 mituri despre hosting care trebuie distruse

blog_TLH_imagine_7mituridesprehosting

Fiind din 2009 pe piață, am auzit în această perioadă tot felul de trăznăi. Ne-am gândit că ar fi ideal, pentru binele tuturor, să centralizăm aceste mituri despre hosting într-un singur articol. Așa, ne și amuzăm, și suntem și informați despre hosting, domeniu crucial pentru site-ul tău web.

Suntem curioși, la final, să ne spui dacă ai întălnit aceste mituri sau dacă chiar tu le-ai gândit, la un moment dat! Te asigurăm că nu judecăm pe nimeni, nici noi nu ne-am născut învățați!

N-am nevoie de hosting pentru site-ul meu web!

De primul mit ne lovim în general din partea începătorilor și al celor care nu știu neapărat care e treaba cu site-urile web, însă vor să-și creeze unul. Aceștia vin cu preconcepția că hosting-ul web e ceva extrem de complicat, dar site-ul lor web n-are nevoie de așa ceva.

Ei bine, ținem să anunțăm pe toată lumea care încă crede acest mit că se înșeală – orice site web care dorește să fie găsit de viitorii săi utilizatori are nevoie să fie găzduit pe un server de hosting. Acestea fiind spuse – orice site web are nevoie de hosting, indiferent de ce ai auzit până acum!

Ok, am nevoie de hosting, dar știu că pot să fac rost gratuit de el

Bine, deci am căzut de comun acord că e un mit faptul că poți avea un site web fără hosting. În general, după ce acest mit este spart, vine următorul – ”Da, ok, o să-mi iau hosting, dar fac rost și gratis de el de undeva – sigur sunt provideri care oferă acest tip de serviciu.”. Da, sunt.

Însă hosting-ul gratuit o să te coste, în realitate, mai mult decât cel plătit. Nimic calitativ în viață nu vine gratis, iar hosting-ul gratuit va avea 2 minusuri:

Nu va fi de calitate

Pentru a exista profit, provider-ul de hosting ”gratuit” va plasa reclame pe site-ul tău, reclame ce strică experiența utilizatorului și îngreunează viteza site-ului web. Pe termen mediu și lung, o să ai mult de suferit din cauza asta.

Bine, nu e ok să iau hosting gratuit – îmi cumpăr cel mai ieftin pachet de hosting

Acesta nu e neapărat un mit despre hosting, ci mai mult o preconcepție care nu este întotdeauna sănătoasă. Cel mai ieftin pachet de hosting nu este neapărat rău, însă înainte de a alege un anume pachet, trebuie să estimezi nevoile site-ului tău web. Poate că, pentru început, pachetul de hosting mai puțin costisitor îți va fi de ajuns, însă, dacă business-ul tău scalează, și nevoile site-ului tău web vor crește!

Soluția perfectă pentru această preconcepție? Sfătuiește-te cu specialiștii de la provider-ul de hosting. Aceștia îți pot asculta nevoile și pot estima de ce ai cu adevărat nevoie. Fără sfatul unor specialiști, ai șanse crescute să faci alegerile greșite.

Nu contează calitatea server-ului de hosting – website-ul meu va fi rapid oricum

Unii clienți nu înțeleg exact funcționalitățile pe care le oferim – asta e normal, majoritatea țin de partea tehnică a afacerii noastre. Ce putem garanta? O infrastructură la cele mai înalte standarde. De ce ar trebui să-ți pese de asta?

Deoarece serverele care sunt create cu infrastructură de calitate îți vor face site-ul mult mai rapid. Un site web rapid e extrem de plăcut de către utilizatori. Șansele ca aceștia să se întoarcă cresc. De asta trebuie să te intereseze de cât de up-to-date sunt serverele pe care se află site-ul tău web!

Migrarea către un server VPS va fi foarte complicată pentru afacerea mea

Unii dintre clienți ar vrea să facă un upgrade spre un server privat virtual, deoarece știu că au nevoie de mai multe resurse. Totuși, ceva îl trage în spate.

În general, este frica față de migrarea către un astfel de server. Totuși, migrarea aceasta nu este nicidecum atât de greoaie.

Te asigurăm că, dacă ai unul din specialiștii noștri tehnici lângă tine, migrarea va fi un succes!

Cei de la hosting o să-mi facă site-ul de la 0

Oh, ăsta e preferatul nostru. Deși apare rar, cerința aceasta este cel puțin interesantă. Menționăm, totuși, un lucru – noi nu ne ocupăm de crearea site-ului tău web! Noi doar îți găzduim site-ul web. De acolo, tu știi ce ai nevoie – un magazin online, blog, sau un simplu site de prezentare? În funcție de scopul site-ului tău o să decizi pe ce platformă să-ți creezi website-ul – noi însă suntem mai mult decât bucuroși să îl găzduim!

Toți providerii de hosting oferă aceleași facilități

Un singur ochi peste ofertele disponibile pe piață îți arată că niciun provider de hosting nu oferă aceleași facilități. Fiecare se poziționează diferit pe piață, oferind totodată și funcționalități diferite, la prețuri competitive.

În ceea ce privește hosting-ul, pachetele TopLevelHosting sunt gândite special pentru afacerile care au nevoie de resurse de hosting de cea mai bună calitate! Poți vedea oferta noastră aici!

 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *