Avantajele și dezavantajele unui server dedicat

Un nou an, noi schimbări! Cum ar fi ca anul acesta să faci, în sfârșit, primul pas către un server dedicat de web hosting pentru tine și afacerea ta? Dacă-ți vei începe așa anul, o să o ții într-o continuă evoluție tot anul 2022! 

Totuși, înainte să achiziționezi un server dedicat, ar trebui să vezi care sunt avantajele și dezavantajele unui server dedicat. În funcție de informația prezentată în articolul nostru vei putea face primul pas către un server dedicat! Poate, totuși, încă nu ești în momentul potrivit pentru un server dedicat…

Nicio problemă! TLH analizează nevoile business-ului tău și îți recomandă doar opțiunile care chiar se potrivesc site-ului tău web. Ce să faci cu un server dedicat, dacă traficul tău zilnic e de 15 utilizatori? Dacă vrei să contactezi specialiștii noștri, intră pe site, dând click aici și deschide un chat! Vor fi mai mult decât bucuroși să îți ofere suportul necesar!

Ce este un server dedicat?

Serverul dedicat este cea mai performantă soluție de web hosting disponibilă. Aceasta presupune rezervarea unui server dintr-un datacenter pentru uz personal. Pe acel server, pot fi găzduite mai multe website-uri, în funcție de traficul despre care discutăm. 

Atunci când achiziționezi un server dedicat, vei primi din partea specialiștilor noștri de support instrucțiuni despre accesarea acestuia, iar din acel moment va fi disponibil pentru tine. Dacă vrei să afli mai multe despre specificațiile tehnice ale serverelor dedicate pe care le vei putea folosi la TLH, dă click aici!

Cine are nevoie de un server dedicat?

Am stabilit ce este un server dedicat, însă dintr-o simplă definiție nu ai cum să-ți dai seama dacă ești persoana potrivită pentru un astfel de serviciu. Pentru a determina acest fapt, trebuie să-ți analizezi nevoile!

Deții o afacere prezentă online de mult timp și observi fluctuații în performanța site-ului tău web? S-ar putea ca problemele să fie direct corelate cu lipsa unei soluții de web hosting performante sau scalabile. 

De asemenea, dacă ești un web developer și dorești să găzduiești tu site-urile web ale clienților, poate că un server dedicat ar fi soluția perfectă! 

Un server dedicat s-ar potrivi și pentru o companie foarte mare, ce are nevoie de mai multe resurse pentru gestionarea datelor digitale, website-urilor și platformelor folosite. 

În concluzie, un server dedicat este potrivit pentru site-urile web care au nevoie de un plus de performanță și spațiu pentru toate datele digitale. Nu știi dacă ai un astfel de site web? Intră în contact cu specialiștii noștri! 

Avantajele unui server dedicat

Înainte de a lua decizia finală, am vrea să-ți prezentăm și avantajele și dezavantajele unui server dedicat. În opinia noastră, singura șansă ca alegerea ta să fie 100% în cunoștință de cauză este cunoașterea avantajelor și dezavantajelor acestui serviciu!

Soluția de hosting cea mai performantă

După cum am menționat deja, avantajul principal al unui server dedicat este unicitatea acestei soluții – un server dedicat este cea mai performantă soluție de hosting, atât la nivel de viteză, cât și ca spațiu, de pe piață.

Cu serverele dedicate oferite de TLH, vei putea susține mii de utilizatori zilnic pe website fără probleme. În esență, un server dedicat înseamnă mai puțin stres pentru tine și o experiență a utilizatorului mult mai plăcută pentru aceștia! 

Securitate la nivel maxim

Un server dedicat este, de asemenea, o opțiune mai sigură decât o găzduire shared. În cazul găzduirii shared, împărțind spațiul pe server cu cineva, există oricând opțiunea ca unul din site-urile de pe server să fie atacate de un DDOS. 

Numărul mare de utilizatori fictivi nu va afecta doar site-ul respectiv, ci va afecta întreg serverul de găzduire web. Din acest motiv, putem spune clar că serverele dedicate sunt mult mai securizate decât un server shared!

E serverul tău, nu trebuie să-l împarți cu nimeni

Continuând argumentul deja prezent, dacă ai un server doar al tău, ai parte de liniște! Nu doar problemele de securitate trebuie avute în vedere, ci și efectiv gradul de ocupare al serverului. Să zicem că ești pe un server cu un magazin online ce dorește să facă reduceri mari, însă nu anunță asta.

În ziua reducerilor, serverul pe care te afli și tu este plin, iar toate site-urile, inclusiv al tău, sunt imposibil de accesat. Ce faci?

Te hotărăști să-ți achiziționezi un server dedicat, ca să nu-l mai împarți cu nimeni! 

Ai propria adresă IP dedicată

Un alt beneficiu pe care multe persoane nu-l bagă în seamă este adresa IP dedicată. Acest mic beneficiu te va ajuta extrem de tare, mai ales dacă trimiți e-mail-uri sau vrei să ai timpi de răspuns mai buni atunci când există load pe server!

Dezavantajele unui server dedicat

Totuși, un server dedicat nu poate să aibă doar avantaje. Există și câteva dezavantaje pe care trebuie să le consideri, atunci când te hotărăști să achiziționezi un server dedicat. 

Are cel mai ridicat preț pentru un serviciu de hosting

Din toate opțiunile de pe piață, serverele dedicate sunt cele mai piperate la preț. De ce? Pentru că oferă și cele mai multe avantaje! 

Administrarea necesită un grad de cunoștințe tehnice mare 

Dacă peste preț poți să treci cu ușurință, administrarea unui server dedicat va trebui să fie luată în considerare cu adevărat. 

Pentru a administra un server dedicat, o să ai nevoie de un system admin, ce deține cunoștințe vaste de administrare a unui server. Dacă nu ai avut niciodată contact cu această lume tehnică, șansele să îți poți administra singur serverul sunt foarte mici.

Astfel, fie știi ce e de făcut, fie îți angajezi un ajutor, măcăr pe scurte perioade când trebuie să faci anumite setări sau vrei să instalezi programe noi pe propriul server dedicat. Nu ai nevoie de un om 24/7, însă cu siguranță o să ai nevoie de un om să te ajute.

Concluzii

Serverul dedicat poate fi o soluție de hosting fiabilă, dacă vrei să faci următorul pas în business. De asemenea, un server dedicat îți permite să scalezi constant și să îți menții afacerea sigură în tot acest timp. 

Ești pregătit? Haide pe site-ul nostru chiar azi pentru achiziționarea server-ului tău dedicat!

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *