Cum alegi găzduirea web pentru mica ta afacere?

Crearea unui website nu mai este, în prezent, un artificiu de marketing – website-ul a devenit o necesitate pentru orice afacere din lume! Fără un website, prezența ta digitală va avea de pierdut destul de mult! 

Pentru a crea un website, ai nevoie de un domeniu, un hosting, o platformă unde să poți crea website-ul respectiv (sau colaborarea cu o agenție care îl poate crea pentru tine) și un certificat SSL, pentru început. Totuși, astăzi o să discutăm doar despre găzduirea web și cum îți alegi pachetul perfect pentru afacerea ta!

Analizează nevoile site-ului tău web

Un site web vine ca o extensie pentru afacerea ta, iar afacerea ta are nevoi reale. În funcție de acele nevoi poți să determini și care e următoarea direcție pentru website-ul tău. Nevoile unui site web pot fi multiple:

Siguranță

Viteză

Design plăcut

Funcționalități avansate

Fiecare din aceste nevoi are o anumită rezolvare, în funcție de scopul site-ului tău web. Dacă ai un magazin online, securitatea ta trebuie să fie mult mai avansată decât a unui blog. Viteza, indiferent de scopul site-ului tău, trebuie să fie cât mai mare! 

Orice site web are anumite nevoi – analizează-le atent, notează-le și fă decizii în funcție de aceste nevoi.

Prospectează ofertele disponibile pe piață

După ce ai analizat nevoile site-ului tău și știi exact de ce ai nevoie pentru a merge mai departe, ai nevoie să prospectezi ofertele disponibile pe piață. Când faci asta, nu te uita doar la preț – deși acesta e un indicator, mai există alții mult mai importanți.

Știm că o afacere mică poate suferi de pe urma unor costuri, de asta dorim să te atenționăm din start – fii atent la ce plătești! Unele oferte pot părea extraordinare (2-3 lei pe lună pentru hosting) însă costurile mici de la început vor compensa prin probleme foarte mari pe parcurs.

Compară ofertele

După ce ai găsit ofertele disponibile în piață de la mai mulți furnizori de hosting, începe să le compari. Compararea lor trebuie făcută pe baza prețului și a unor factori precum:

Spațiul SSD

Spațiul SSD determină capacitatea server-ului tău de a stoca date pentru website-ul tău. În funcție de nevoile tale, spațiul SSD trebuie să aibă o anumită capacitate, pentru a stoca toate datele utilizatorilor, conținutul și website-ul propriu-zis.

Traficul lunar disponibil

Dacă punctul 1 a fost făcut cum trebuie, atunci acum știi aproximativ cam care este trafiul tău lunar. În cazul în care abia deschizi un site web, traficul lunar nu va fi unul extrem de mare. Poți să treci oricând la un hosting mai puternic, în cazul în care traficul tău va crește!

Facilitățile disponibile

Cpanel, Webmail, IP dedicat – toate aceste funcționalități plus multe altele o să vină mănușă atunci când îți creezi un site web sau îți faci un upgrade celui vechi! În funcție de aceste facilități și nevoia ta pentru ele poți, din nou, să compari ofertele pentru a găsi un hosting câștigător!

Ia o decizie asumată

Ultimul punct – decide-te! Nu aștepta ca site-urile de hosting să vină cu cine știe ce oferte pentru website-ul tău. Nu aștepta Black Friday să-ți deschizi site-ul. Dacă ești pe cale să deschizi un business și ai nevoie de un site, acesta e semnul că trebuie să începi chiar  cu achiziționarea hosting-ului tău! 

Intră pe TLH.ro și vezi care sunt pachetele noastre, începând de la Pachetul START până la Pachetul CORPORATE. Vezi ofertele noastre aici!

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *