Cum creezi un website static în WordPress?

poza banner articol pagina statica

Fie că ai o afacere nou înființată sau vrei să ajungi vizibil în plan digital, un website este soluția. Cea mai ușoară cale de a crea un website este, bineînțeles, binecunoscuta platformă WordPress! 

Poate că până acum ți s-a părut complicat să începi, iar din acest motiv ai tot amânat. Totuși, crearea unui website static în WordPress e modul ideal pentru a începe acest demers digital! În acest articol îți vom spune pașii prin care creezi un website static în WordPress și îți vom sugera 2 instrumente pe care le poți folosi pentru început!

Pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a crea o pagină statică

Loghează-te în WordPress

Apasă pe butonul ”Pagini” – Adaugă Pagină

Adaugă un titlu și ce conținut consideri tu adecvat paginii tale

Apasă pe butonul ”Publică”

Du-te la ”Setări” – ”Afișare”

Selectează ”O pagină statică” iar în dreptul ”Pagină de acasă” selecteză pagina pe care tocmai ai creat-o!

Nu uita să salvezi setările!

Instrumente care te vor ajuta să-ți creezi un website static

Acum că știi cum să-ți creezi o pagină statică, trebuie să începi și crearea website-ului propriu zis! Spre deosebire de un website dinamic, cel static prezintă aceleași elemente fiecărui vizitator. 

Asta înseamnă că website-ul tău se va încărca mult mai repede, iar experiența de utilizator va fi una plăcută! De asemenea, te asiguri că elementele dinamice nu dau greș atunci când folosești un website static!

Elementor

Elementor este unul din cele mai folosite plugin-uri de pe WordPress. Fie vorba între noi, WordPress este un instrument extraordinar, însă paginile simple create din WordPress nu sunt neapărat cele mai arătoase.

Aici vine Elementor – cu ajutorul acestui instrument de tip drag&drop page builder, poți să-ți customizezi website-ul până la cele mai mici detalii, doar cu ajutorul unor block-uri de cod. Practic, n-ai nevoie să știi nici măcar HTML sau CSS, deoarece Elementor este optimizat și construit special pentru persoanele care nu au experiență de codare!

Un alt factor crucial pentru elementor este design-ul responsiv. Atunci când faci un website în Elementor, poți să îl optimizezi direct pentru dispozitive mobile, fără să te chinui deloc!

Divi

Dacă ai mai încercat Elementor și nu îți este neapărat prieten, avem o altă soluție. Divi este nu doar o temă, ci face exact ceea ce își propune – îți dă puterea să creezi design-uri superbe cu minim de efort!

Prin Divi, ai acces la 80 de designuri preconfigurate, ilustrații, poze gratuite și alte mini-instrumente cruciale pentru design-ul website-ului tău static!

Simply Static

Acest instrument este destinat persoanelor care au deja un webiste construit în WordPress dar ar vrea să-l transforme în unul static, pentru a beneficia de atuurile unui website static! Simply Static este un plugin extrem de ușor de folosit și îl puteți găsi în magazinul de plugin-uri!

Gata, ești pregătit să-ți creezi website-ul static în WordPress! Ah, stai, ai nevoie și de un hosting! Intră pe TLH și vezi ofertele noastre chiar acum!

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *