Cum sa schimbi furnizorul de gazduire web fara downtime

gazduire web

Într-o lume ideală, nu ar trebui să ne facem griji cu privire la schimbarea gazdelor web. Site-ul ar trebui să rămână online, cu timpi de încărcare excelenți, costuri accesibile si disponibilitate non-stop. Însă de foarte multe ori se poate întâmpla ca aceste așteptări să nu fie îndeplinite și să fim nevoiți să mutăm site-urile de la un furnizor la altul. Pentru că din păcate, lumea nu este ideală și aceste lucruri doar foarte rar se întâmplă.

Trecerea la o nouă gazdă web poate fi un moment stresant – motiv pentru care mulți proprietari de site-uri preferă să nu schimbe gazda web decât dacă este necesar. La urma urmei – de ce să pierdem timpul și energia când totul funcționează bine?

Care sunt semnele care indică schimbarea găzduirii:

-Site-ul dvs. este în continuă scădere

-Site-ul dvs. este prea lent

-Serviciul pentru clienți nu este satisfăcător

-Aveți nevoie de mai mult spațiu, funcționalitate mai bună sau resurse mai multe

-Plătiți prea mult

-Ați fost tinta hackerilor de mai multe ori

-Ați auzit despre un serviciu extraordinar în altă parte

Ce trebuie să faceți când mutați un site web pe o altă gazdă web:

Achiziționați și activați un cont nou de găzduire

Mutați toate fișierele site-ului web – inclusiv baze de date și conturi de e-mail

Instalați și configurați aplicația (versiunea PHP, WordPress etc.) la noua gazdă

Depanați dacă există erori

Îndreptați înregistrările DNS ale domeniului către noua gazdă web

Și nu în ultimul rând, backup-ul site-ului web care este primul pas pe care trebuie să-l faceți înainte de a schimba gazda fără niciun efect sau deteriorare a SEO. Există instrumente disponibile atât pentru backup cât și pentru migrarea site-ului web și a datelor sale.

Sau puteți să externalizați aceste sarcini către noua dvs. companie de găzduire (majoritatea companiilor fac acest lucru gratuit). Solicitați migrarea site-ului și furnizați datele de conectare de la vechea gazdă, iar noua gazdă se va ocupa de restul.

Găzduirea web este o industrie competitivă – companiile de găzduire fac tot ce pot pentru a câștiga noi clienți.

Câțiva factori de luat în considerare atunci când căutați cea mai potrivită gazdă:

  1. Căutați o gazdă care să vă transfere site-ul în mod gratuit, multe companii fac acest lucru. TLH se regăsește printre acele companii care oferă transferul gratuit.
  2. Compatibilitate: asigurați-vă că noua gazdă este compatibilă cu specificațiile tehnice necesare. Verificați dacă sistemul de operare, tehnologia web acceptată și codificarea sunt facile.
  3. Lățime de bandă: analizați lățimea de bandă oferită de companie, serviciile furnizate și limitările. Unele companii de găzduire nu oferă lățime de bandă nelimitată și, de asemenea, își stabilesc limite foarte mici. În astfel de cazuri, dacă accesul la site-ul web este refuzat, acesta poate afecta clasamentul site-ului web.
  4. Luați în considerare calitatea suportului tehnic.
  5. Uptime-Downtime: Optați pentru o platformă care are o istorie excelentă în a oferi viteză ridicată și timp minim de nefuncționare 99,9%.
  6. Un furnizor de găzduire SEO-friendly asigură performanțe excelente ale motorului de căutare de la servere fiabile și de mare viteză. Performanța serverului este crucială atunci când vă migrați site-ul web – ar trebui să vă mutați numai pe servere care sunt la fel de rapide sau chiar mai rapide decât cele din care vă deplasați.
  7. Alegeți un furnizor de găzduire cu experți în migrare pentru a vă deplasa rapid și a vă îngriji site-ul. Puteți planifica momentul perfect pentru a răsturna comutatorul – în momentul în care noul dvs. furnizor a migrat site-ul dvs., anulați vechiul server. Aceasta este o mișcare care vă poate ajuta site-ul să aibă zero-downtime.

Deși schimbarea gazdelor web poate părea o sarcină simplă, include mai multe aspecte care pot afecta profund funcționarea unui site web. Dacă vă întrebați cum să schimbați gazda site-ului fără a afecta SEO, atunci permiteți-mi să vă spun elementele fundamentale. Când un site web este migrat către o nouă gazdă, se fac modificări la DNS (sistem de nume de domeniu) pentru a direcționa numele de domeniu către locația noii gazde. Motoarele de căutare vor trebui apoi să acceseze cu crawlere site-ul dvs. în noua locație.

În general, schimbarea gazduirii nu va afecta SEO site-ul dvs., presupunând că păstrați structura și conținutul site-ului la fel. Cu toate acestea, calitatea de găzduire (timp de funcționare, viteză etc.) afectează clasamentul dvs. de căutare pe termen lung – motiv pentru care vă recomand să alegeți cea mai bună gazdă web. Aruncați o privire la pachetele de gazduire web de pe site-ul nostru.

Modificarea găzduirii a devenit des întâlnită și considerată drept îmbunătățirea a performanței site-ului web. Găzduirea web contribuie la înbunătătirea capacității de descoperire a site-ului prin interogările de căutare. Un site web care funcționează fără nicio problemă, se clasează mult mai bine în SERP-uri.

Top Level Hosting vă oferă o migrare gratuită și ușoară a site-ului web pentru a fi mutat fără probleme. Totul va fi gestionat pentru dvs., de la transferul de fișiere a site-urilor web, baze de date, etc. Procesul de migrare a site-ului cu ajutorul echipei TLH implică o comunicare clară și eficientă pe tot parcursul, cu migrarea rapidă a întregului site, plus testarea post-mutare pentru a asigura performanțe impecabile.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *