Importanta certificatului SSL pentru afacerile online

Știați că hackerii atacă computerele cu acces la internet la fiecare 39 de secunde și în medie de 2.244 de ori pe zi?

Securitatea a fost întotdeauna un aspect important în navigarea pe web și mai ales în parcursul online al business-urilor. Pe măsură ce tehnologia a avansat, oamenii sunt capabili să se protejeze mult mai bine si mai eficient decât în trecut.

În 2021, când atât de multe lucruri au trecut online și la distanță, conectarea cu clienții prin intermediul site-ului web al afacerii dvs. este un canal principal de comunicare fiabilă. Cel mai probabil ați investit deja în securitatea site-ului dvs. web, însă dacă nu ați făcut acest lucru, un certificat SSL este soluția potrivită.

SSL este o abreviere a Secured Sockets Layer. Aceste certificate au fost create inițial pentru a asigura comunicarea între browserul web al unui utilizator și serverul unui site web. Astăzi, acestea vin cu o cheie criptografică care transformă informațiile sensibile ale clienților dvs. într-un format ilizibil. Acest proces fiind cunoscut sub numele de criptare. Probabil ați observat că există unele adrese URL care încep cu „ http ”, iar altele cu „https”. Ei bine, „s” înseamnă „criptare sigură”, care este garantată cu un certificat.

Certificatele SSL  sunt o parte predominantă a ceea ce menține o conexiune la internet sigură și protejează datele în timp ce acestea sunt transferate între două sisteme. Prin utilizarea criptării, certificatele SSL protejează informațiile clienților dvs., împiedicând infractorii online să citească sau să le modifice. Astfel, clienții se pot simți protejați știind că informațiile lor personale nu vor fi văzute.

O să vă prezint câteva motive pentru care merită să luați în considerare un SSL:

Încredere – construirea încrederii în brand este un lucru greu de realizat, prin urmare aveți nevoie de un sigiliu pe site care să le confirme utilizatorilor că pot să își transfere datele în siguranță. Un sigiliu care reprezintă certificatul SSL comunică clientilor că autoritatea de certificare CA a verificat în mod legitim site-ul dvs. și a emis un certificat SSL, iar acest lucru asigură credibilitatea afacerii dvs. față de potențialii clienti.

Rata de conversie crescută – în multe cazuri, clienții își exprimă îngrijorarea de a cheltui o sumă mare de bani pe o tranzacție dacă consideră că site-ul web nu este sigur. O simplă inserare a unui ecuson de încredere pe site este suficientă pentru a spori conversiile.

Browserele trimit alerte utilizatorilor pentru site-urile nesecurizate – din 2007, Google a început să trimită avertismente de securitate în Chrome utilizatorilor, anunțând faptul că site-ul nu este securizat și solicită informații sensibile. În prezent, majoritatea browserelor au adoptat aceste practici.

Pentru a rezuma, un certificat SSL, înseamnă mai mult decât o protejare a tranzacțiilor și informațiilor private ale clienților. Vă va ajuta să creați încredere între dvs. și baza dvs. de clienți, în timp ce afacerea dvs. va deveni mai căutată și respectabilă.

De ce să nu utilizez un SSL gratuit?

Web-ul este un loc uimitor, dar poate fi uneori și un loc nesigur. Există tot mai mulți oameni care doresc să îți fure informațiile și datele personale sub orice formă. Pe lângă acest lucru, certificatele SSL gratuite vin fără garanție și fără suport.

Poate că pe vremuri, era suficient să depindem de software antivirus și firewall-uri. Însă nu este cazul astăzi! Deși site-ul dvs. web este liber să funcționeze fără o licență SSL, chiar merită? Îndrăznești să riști informațiile sensibile și încrederea clienților tăi? Probabil ca nu.

Luați în considerare securizarea site-ului dvs. dacă colectați informații de la clienți. Acesta poate fi orice, de la e-mailuri și numere de telefon la adrese și nume de domiciliu. Orice site care le cere utilizatorilor să completeze un anumit tip de formular ar trebui să se asigure că formularele lor web sunt 100% sigure.

Sfaturi pentru a determina ce certificat SSL s-ar potrivi site-ului dvs. de comerț electronic

Dacă afacerea dvs. generează un volum redus de trafic, atunci este suficient un certificat de validare a domeniului la nivel de intrare. Acesta va fi adecvat în generarea credibilității pentru site-ul și marca dvs. Acest nivel de protecție păstrează detaliile de conectare și parolă ale clienților dvs., protejând site-ul dvs. împotriva programelor malware. Certificatul este disponibil la prețuri mai mici și eliberat rapid. Cu toate acestea, rețineți că este un certificat de valoare mică.

Dacă veți obține informații sensibile despre clienți, este recomandat să cumpărați un certificat SSL care să facă mai mult, să ofere validarea organizațională. Dacă tocmai ați creat magazinul și vă așteptați la un volum decent de vizitatori, dar nu vă puteți permite să cheltuiți bani mari pe un certificat SSL pentru site-ul dvs. web optimizat, puteți lua în considerare certificatul de validare a organizației (OV). Acesta va asigura clienților siguranța informațiilor sensibile, cum ar fi cardul de credit, contul bancar sau detaliile PayPal.

EV SSL(True Business SSL) oferă cel mai înalt nivel de protecție, dar este un certificat foarte scump. În calitate de proprietar de întreprindere mică cu un buget modest, este posibil să nu fiți în măsură să vă permiteți prețul destul de ridicat al acestui certificat. Este de obicei utilizat de întreprinderi mijlocii și mari. Cu toate acestea este o opțiune bună dacă vă așteptați să vă extindeți rapid sau să generați volume mari de vânzări. Nu lăsați o securitate deficitară să stea în calea încrederii clienților.

Deținerea unui certificat SSL reflectă pozitiv afacerea dvs. și vă ajută să rămâneți în fața concurenței, dacă acestea nu au adoptat încă cele mai noi tehnologii de criptare. Protejați-vă relațiile cu clienții pentru a fi un brand de încredere. Astăzi, lumea comerțului electronic este plină de încălcări de date online și sunt în continuă creștere. Prin urmare fiecare proprietar de site-uri web trebuie să aibă un certificat SSL pentru a cripta informațiile utilizatorilor și a le menține în siguranță și securizate pe internet.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *