Nu mai pot accesa WordPress Admin, ce trebuie să fac?

wordpress admin

Nimic nu vă poate oferi o doză mai mare de adrenalină decât momentul în care nu vă puteți accesa panoul de administrare WordPress, iar e-mailul de resetare a parolei nu ajunge. Chiar mai rău, reușiți conectarea dar meniul din administrarea WordPress are brusc mult mai puține opțiuni și realizați că utilizatorul dvs. nu mai are drepturi de administrator. Fără această capacitate, nu puteți crea sau publica articole, răspunde la comentarii sau nu puteți efectua nicio altă sarcină administrativă pe site-ul dvs. web. Din păcate, există o mare varietate de motive pentru care ați putea fi blocat:

  • Parola dvs. WordPress nu funcționează și recuperarea parolei eșuează. Uneori, o problemă cu sistemul de e-mail al site-ului dvs. împiedică trimiterea e-mailului de recuperare. Pentru a o remedia, vă puteți reseta parola cu phpMyAdmin.
  • Mesajul indică o „Parse error: syntax error.” Codul introdus incorect cauzează de obicei această problemă. Soluția este de a anula orice modificare recentă a codului, motiv pentru care acest articol nu va avea o sectiune dedicată în acest sens.
  • Ați pierdut privilegiile de administrator. În acest scenariu, datele de conectare funcționează, dar nu puteți îndeplini niciuna dintre funcțiile dvs. administrative. Prin urmare, următorul pas este crearea unui nou utilizator cu privilegii administrative.
  • Pagina de conectare afișează „This has been disabled.”. Cea mai probabilă cauză a acestei erori este că aveți o adresă URL de conectare greșită pentru site-ul dvs. Va trebui să restaurați adresa URL de conectare a site-ului dvs. WordPress prin dezactivarea pluginului de securitate.
  • Sunteți blocat din cauza prea multor încercări de autentificare. Unele pluginuri de securitate fac acest lucru pentru a preveni accesul neautorizat. Va trebui să dezactivați pluginul de securitate.

Cu toate acestea, vestea bună este că flexibilitatea WordPress înseamnă că există diverse soluții pentru diagnosticarea și remedierea acestei probleme. În plus, majoritatea sunt relativ simple, chiar și pentru începători. Ar trebui să puteți rezolva problema și să recăpătați accesul în cel mai scurt timp.

În acest articol, vom explora motivele cele mai întâlnite pentru care ați putea fi blocat la accesarea panoului de WordPress admin. Apoi, vom parcurge trei metode pe care le puteți urma pentru a remedia problema.

1. Resetați parola cu phpMyAdmin

De obicei, dacă ați uitat parola de administrator WordPress, aveți opțiunea de a o reseta prin e-mail.

Cu toate acestea, când faceți clic pe butonul respectiv, e-mailul nu vine. Adesea, acesta este rezultatul unei probleme temporare cu sistemul de e-mail de pe site-ul dvs. Cu toate acestea, dacă încercați să vă resetați parola și nu primiți e-mailul de recuperare, aveți noroc – vă puteți reseta parola direct în baza de date folosind phpMyAdmin.

Panoul phpMyAdmin se poate accesa direct din Cpanel, navigați la Cpanel → phpMyAdmin.

În partea stângă a ecranului, veți vedea o listă de baze de date, selectați baza de date a site-ului dvs. WordPress.

Pe urmă, derulați în jos până găsiți tabelul wp_users.

Acesta conține toate datele utilizatorului pentru site-ul dvs. Click pe wp_users pentru al deschide.

Pe acest ecran, puteți localiza numele dvs. de utilizator, apoi click pe Edit.

În cele din urmă, localizați câmpul user_pass. În caseta Function, selectați MD5 pentru a vă asigura că parola dvs. este hash (adică nu poate fi citită de oameni). În caseta de valori, puteți introduce noua parolă.

Când ați terminat, click pe Go. Acum puteți introduce această parolă pe pagina dvs. de autentificare WordPress admin și ar trebui să fiți gata.

2. Restabiliți adresa URL de conectare a site-ului dvs. WordPress

Dacă primiți un mesaj „This has been disabled.” atunci când încercați să vă conectați, cel mai probabil motiv este că utilizați adresa URL de autentificare greșită sau dacă sunteți blocat din cauza prea multor încercări de autentificare. Unele pluginuri de securitate fac acest lucru pentru a preveni accesul neautorizat. Unele site-uri folosesc o adresă URL personalizată pentru conectări ca măsură de securitate, astfel încât hackerii nu pot ghici adresa URL a panoului de admin. De obicei, ați configura acest lucru folosind un plugin.  

Pluginul funcționează bine, dar dacă ați uitat adresa URL corectă, puteți ajunge într-o situație în care nu vă puteți conecta. Pentru a remedia aceste lucruri, va trebui să dezactivați temporar pluginul. Deoarece nu puteți accesa panoul de administrare, cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin FTP.

Veți avea nevoie de un client FTP, cum ar fi FileZilla, împreună cu datele de conectare la FTP.

După conectare veți dori să vă îndreptați în folderul care are indeplineste funcția de Document Root a site-ului dvs. și să navigați la wp-content → plugins.

Găsiți folderul care corespunde pluginului dvs. de securitate și redenumiți folderului cu altceva. Vă recomandăm să adăugați pur și simplu un „-dezactivat” la sfârșitul numelui folderului, astfel încât să îl puteți recunoaște cu ușurință ulterior.

Schimbarea numelui pluginului îl dezactivează, deoarece WordPress nu îl va putea recunoaște. Acum, ar trebui să vă puteți conecta la site-ul dvs. Pentru a reactiva veți dori să redenumiți folderul pluginului înapoi la starea inițială și să vă asigurați că aveți adresa URL corectă de conectare în viitor.

3. Creați un utilizator nou cu privilegii de administrator

Cu această problemă specială, vă puteți autentifica, dar nu aveți privilegiile obișnuite de administrator.

Această problemă este cel mai adesea rezultatul unei activități intenționate, fie site-ul dvs. a fost compromis, fie cineva cu acces la contul dvs. a făcut unele modificări. Securitatea și recuperarea după un astfel de atac este un alt subiect, așa că nu vom intra în acest lucru aici. Cu toate acestea, vă vom arăta cum să restabiliți accesul la panoul de administrator, practic o să rezolvați problema nu și cauza.

Deschideți interfața phpMyAdmin și selectați baza de date a site-ului dvs. derulați în jos până când vedeți tabelul wp_users în listă.

Faceți click pe Insert, fiecare câmp corespunde unui câmp din setările utilizatorului WordPress:

ID: alegeți un număr care nu este deja luat. De exemplu, dacă aveți cinci utilizatori, noul dvs. utilizator ar trebui să fie cel puțin numărul șase.

user_login: numele de utilizator pentru noul dvs. cont de administrator.

user_pass: Parola pentru noul utilizator.

user_nicename: o poreclă pentru utilizator.

user_email: adresa de e-mail a contului.

user_url: adresa URL a site-ului dvs. web.

user_registered: Data curentă.

user_status: ar trebui să fie zero.

display_name: numele pe care doriți să fie afișat pe site-ul dvs. pentru acest utilizator.

Când ați terminat, click pe Go pentru a salva acest utilizator.

Apoi, trebuie să acordați acestui nou utilizator acces de administrator. Derulați în jos până la tabelul wp_usermeta click pe Insert. Completați aceste câmpuri după cum urmează:

unmeta_id: lăsați acest câmp necompletat.

user_id: ID-ul noului utilizator (setat in wp_users → ID mai sus).

meta_key: Introduceți „wp_capabilities”.

meta_value: Tastați „a:1:{s:13:”administrator”;b:1;}”.

Când ai terminat, click pe Go. Acum repetați procesul de mai sus, dar cu următoarele valori:

unmeta_id: lăsați acest câmp necompletat.

user_id: ID-ul noului utilizator (setat in wp_users → ID mai sus).

meta_key: Tastați „wp_user_level”.

meta_value: setați această opțiune la „10”.

Din nou click Go. Ați acordat cu succes drepturilor de administrator noului utilizator. Puteți utiliza acest utilizator pentru a vă conecta și acum aveți acces complet la site-ul dvs. și la panoul de administrare WordPress. Sperăm că v-au fost de ajutor aceste informații.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *