Numele de domeniu sau numele afacerii?

Când vă decideți că doriți să începeți o afacere, care e primul lucru pe care îl faceți din alegerea domeniului și numele brandului, căutați domeniile disponibile pentru a decide asupra mărcii sau generați idei de nume de afacere și apoi căutați să vedeți ce domenii sunt disponibile?

Dacă prezența dvs. pe web va conta pentru afacere atunci va trebui să începeți să găsiți domeniile disponibile. Numele de domeniu potrivit este absolut esențial pentru marca dvs., mai ales dacă afacerea dvs. este predominant online, cum ar fi un magazin online sau o pagină de prezentare.

Dacă partea online pentru compania dvs. nu are implicații atât de mari, atunci prima dată ar trebui să luați în considerare numele mărcii.

Majoritatea companiilor din cărămidă și mortar ar trebui să se concentreze asupra mărcii mai mult decât asupra domeniului. Sigur, trebuie să vă gândiți dacă veți vinde vreodată produse online. Dar restaurantele, ca exemplu, ar trebui să se concentreze probabil pe alegerea celui mai bun nume, chiar dacă domeniul de potrivire nu este disponibil cu o extensie precum .com sau .ro.

Indiferent dacă decideți să vă concentrați pe alegerea mărcii mai întâi sau pe domeniu, TLH vă acoperă atunci când sunteți gata să vă faceți prezența online. Căutați un domeniu disponibil și înregistrați-vă un domeniu care să fie în concordanță cu numele de marcă. Rețineți că marca dvs. are implicații pe termen lung pentru obiectivele dvs. de afaceri.

Să definim în primul rând, ce este o marcă?

O marcă este utilizată pentru a identifica un produs sau serviciu pe piață și pentru a-l distinge de alte produse și servicii. O marcă înregistrată trebuie să specifice tipurile (sau clasele) de bunuri și servicii în raport cu care sunt utilizate. De exemplu, Apple este numele de marcă utilizat la majoritatea produselor fabricate de Apple, Inc. În acest exemplu, numele companiei și numele de marcă sunt aceleași.

Numele dvs. de marcă este cine sunteți pentru clienții dvs. Este pilonul pe care imaginea publică a afacerii dvs. va fi construită. Dacă aveți noroc, acesta va deveni un stand-in pentru oferta dvs. principală de afaceri.

Numele mărcii este primul lucru care apare în mintea consumatorilor, așa că trebuie să veniți cu un nume captivant, scurt si puternic, care să iasă în evidență. Este necesară multă gândire și timp investit în crearea unui nume de marcă memorabil. Numele ar trebui să reflecte valorile, obiectivele afacerii. Atât numele mărcii, cât și numele domeniului sunt două lucruri esențiale pentru orice companie. Recomandat ar fi să vă înregistrați mai întâi numele de domeniu pentru a fi siguri că site-ul web are o adresă care reflectă afacerea.

Pentru cei care nu știu ce este numele de domeniu, o să reamintesc acest lucru:

Un nume de domeniu este o adresă de internet. Numele de domeniu permite unui utilizator de internet să viziteze un anumit site web. Ca parte a unei strategii de branding, este foarte obișnuit ca un nume de domeniu să fie același sau similar cu o marcă comercială sau un nume de companie. Înregistrarea numelui de domeniu vă oferă revendicarea exclusivă a drepturilor rezervate pe site.

Numele de afacere este un nume care este folosit pentru a identifica o companie, nu numele unui produs sau serviciu. Un nume de companie este numele pe care persoana juridică care deține compania îl va folosi pentru a promova afacerea. Un nume de companie este numele înregistrat legal al companiei dvs. Veți folosi numele companiei dvs. pentru a crea contracte, pentru a deschide conturi bancare de afaceri, pentru a plăti impozite și pentru orice alte activități administrative.

Cu ani în urmă prezența pe web nu era atât de importantă ca și acum, lumea nu acorda atât sens afacerilor online, prin urmare alegerea numelui mărcii era singurul factor luat în considerare. În prezent importanța unui website este înțeleasă de toată lumea, iar avantajele de a fi pe web sunt net superioare, în raport cu prezența din spațiul offline.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *