Taxa de mentenanta pentru domeniile .ro

ROTLD a anuntat pe site-ul propriu ca incepand cu data de 1 iulie 2017 va realiza schimbari la politica sa de inregistrare a domeniilor .ro. Astfel, incepand cu data de 1 iulie 2017 ROTLD va introduce inregistrarea domeniilor .ro pe un interval de 5 ani, urmand ca dupa aceasta perioada, detinatorul sa achite o taxa anuala de mentenanta. Aceasta modificare va alinia Romania la restul tarilor care au deja taxe de mentenanta la domeniile pe care le inregistreaza.

Detinatorii care au cumparat domenii .ro inainte de 01.07.2012 vor achita taxa de mentenanta in perioda 01.07.2017-01.10.2017. Toate domeniile .ro cumparate in intervalul 01.07.2012 – 01.07.2017 vor plati taxa de mentenanta la implinirea celor 5 ani.

TLH.ro, in calitate de partener autorizat ROTLD, va implementa aceste modificari si pe site-ul propriu atunci cand se vor stabili preturile de referinta la inregistrare si mentenanta anuala. De asemenea, va recomandam sa actualizati datele de cont client, in special adresa de mail, pentru a evita problemele de comunicare.

Distribuie acest articol

11 thoughts on “Taxa de mentenanta pentru domeniile .ro

 1. Pai si daca vreau sa cumpar un domeniu .ro acum inseamna ca achit inregistrarea si acum si peste 7 luni?

  1. Nu, daca achizitionati domeniul pana la data de 01.07.2017 acesta este inregistrat pe 5 ani. La implinirea celor 5 ani de la cumparare, se va emite o factura de prelungire anuala a domeniului.

   Dupa aceasta data 01.07.2017, perioada minima de achizitie va fi de 1 an.

  1. Toate domeniile cumparate inainte de data 01.07.2012, vor fi sub incidenta taxei de mentenanta.

   Practic, Dvs ca si detinator o sa primiti in perioada 01.07.2017-01.10.2017 o factura prin care sa va puteti prelungi domeniul.

 2. Da la cumpararea domeniului prin contract cumparatorii au fost atentionati ca vor trebui sa plateasca si taxa de mentenanta…candva??sau au fost lasati sa creada ca nu se va intampla acest lucru si acum…surpriza…taxa a aparut…noaptea ???

 3. Si in plus….daca nu suntem de acord cu tarifele practicate…ce se intampla…ni se returneaza banii platiti la achizitie?? Achizitia domeniului cand nu am fost avertiati ca vom plati mentenanta…

 4. Adrian, speram si noi ca aspectele astea vor fi solutionate de cei de la Rotld.

  Momentan suntem in asteptare, cand se vor introduce schimbarile se vor revedea si pe site.

 5. Acum face sens de ce au scos domenile cu diacritice la vanzare cu un an inainte sa puna taxa pe domenii…o mare teapa.

 6. Doar la noi e posibil sa schimbi conditiile contractuale, dupa ce a fost semnat contractul si fara acordul ambelor parti.

 7. De abia aștept să se elibereze domeniile. Orice domeniu caut, este luat dar nefolosit. Au început și baieții să le scoată la vânzare, dar cam târziu.

 8. S-au eliberat multe domenii bune. Mai sunt multe in “pendingDelete”. Cei de la rotld zic ca un domeniu sta in “pendingDelete” 90 de zile. Acum voi vedea, sunt nou in acest domeniu vast. E cea mai buna initiativa, deoarece asa se procedeaza si in multe state din afara. Erau sute de mii de domenii “moarte”, luate chiar din 2001.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *